fredag 13 juli 2012

Mellan skurarna

Idag har vi nått en vändpunkt i husrenoveringen. Från att mest rivit, allt från köksinredning till gammal parkett, så har vi nu börjat återställa. Snickarn murade igen hålet i golvet under spisen. På måndag börjar återuppbyggnaden av köket på allvar. Det ska bli härligt!

En bit bort från oss har Optand en gemensam byloppis. Där gjorde jag ett hyfsat loppisfynd idag. Vera blev jätteglad när mamma kom hem med en urtjusig lila dockvagn. Tänk att 75 kronor kan skänka sån lycka :)

Trädgårdsflytten går också framåt även om det går långsamt. Regnskurarna har mest gått i varandra hela dagen så det har inte blivit mycket grävt just idag men som tur var så hade jag grävt upp ett lass redan igår kväll som stod klart för avfärd i morse. Men det är så trist att flytta växter när det regnar. Visserligen mår plantorna bra men man blir ju så himla blöt och skitig. Eller som Vera säger: Mamma mutsig...

Ulf fick den otacksamma uppgiften att gräva ner två stora skärmtrybuskar som jag räknat ut skulle skyla det mindre dekorativa elskåpet som sitter på en stolpe mitt på gårdsplanen. Gissa om vi gick på pumpen. Nog för att vi visste att jordlagret var tunt men det här var nästan löjligt. Spaden gick i sten direkt. Det blir att plocka med sig fyllhackan och hugga sig ner det som går. Men det kommer säkert att bli jättebra, "bara" lite mer jobb än jag räknat med. Som vanligt.

Hoppas innerligt på lite bättre väder under helgen. Åtminstone uppehåll... PLEASE. Har fått löfte om ett riktigt grävarparty. Det vill säga, Maria och Ulf kommer hit och hjälper oss med trädgårdsflytten och sedan avrundar vi dagen med en grillafton. Det kommer att bli hur bra som helst, speciellt om vädergudarna vill oss väl.

1 kommentar:

  1. Låter himla positivt att köket är på g! Hoppas du fick fint väder och mycket gjort i helgen!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...