söndag 22 juli 2012

Köket börjar likna nåt

För att nu tala om något annat än den oändliga trädgårdsflytten... I fredags fick vi ÄNTLIGEN in plastmattorna i farstun, hallen och köket. Det sägs att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge men det kändes som längsta laget att vänta nästan tre veckor på leveransen. Tror nog det var butiken som bommade beställningen trots att de skyllde på fabriken. Men det blev så bra när mattorna väl kom på plats! Valet att ha likadan matta i hallen och köket föll verkligen väl ut. Det får rummen att höra ihop på ett väldigt snyggt sätt och ytan verkar större än det egentligen är. Men farstumattan blev lite eljest. Gamla hus har sin alldeles egna charm och här fick vi se ett prov på det. Vem kunde tänka sig att dörren mellan hallen och farstun står snett inne i timmerstommen??? "Kakelskarvarna" på matta avslöjar detta mycket tydligt men som sagt, it´s a part off its charm!

En stor del av lördagen ägnade vi åt sophantering. Jo det blir en del sånt i snickarnas kölvatten ;-) Sedan skulle jag och mamma skruva ihop ikeaskåpen. Döm om vår förvåning när alla verktyg var helt spårlöst borta! Å inte bara verktygslådan, alla färgburkar, penslar och alla andra grejer som låg i skafferiet var puts väck. Det tog oss en god stund och en hel del svordomar att räkna ut att snickarna burit ner hela rasket i källarn under köksgolvet! Varför undrar man bara?!? Nåja, vi hittade grejerna och efter en välförtjänt kopp kaffe började vi skruvandet. Tack och lov så dök Mats upp mitt i vår verktygsjakt så han stannade och hjälpte oss med monterandet. Vi fick till rena löpandebandprincipen, supersmidigt! Så nu står skåpen och väntar på snickarns återkomst på måndag.

Återkomsten föranledde också min blixtutryckning till Ikea idag. En rolig liten husmorssemester måste jag dock erkänna. Trots att det mestadels rörde sig om komplettering av täckskivor och skåpinredning. För lite annat slank ju också med hem, en docka till lilltösen och en tavla till mamman för att nämna något. Å kanske det bästa av allt, nu fick jag se att soffan Älvros som vi spanat på kommit i brunt läder. Skulle inte alls förvåna mig om den följer med hem nästa vända! Och ljuskronan till verandan... Kommer bli som en stjärnhimmel i höstmörkret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...