onsdag 12 januari 2011

Rivstart !

Nu när alla helger är överstökade och vardagen infunnit sig igen så är det hög tid att börja mitt stora renoveringsprojekt. I alla fall om det ska bli färdigt innan föräldraledigheten är över för denna gång.

Efter nyår gav vi oss iväg på turné hela familjen. Först till farbröder och farmor ett par dagar och sen till moster och kusinen. När vi sedan kom hem igen fick vi de älskade gudföräldrarna på besök... Ja det säger sig självt att så mycket renoverande och pysslande har inte hunnits med på sistone. Men desto fler inredningsmagasin och kataloger har blivit lästa och noga begrundade. En och annan shoppingtur har det också blivit!

Så nu har inspirationen krupit sig på igen. Igår rivstartade jag (ursäkta ordvitsen men jag kunde inte låta bli) med tapeten i det rum som ska fixas först. Den gamla bården måste bort först, och så sen blir det väl den förhatliga spacklingen och slipningen. Suck och blä! Taklisten ska fogas och taket målas om, fönstret ska vitmålas och väggarna få en ljusbeige-/kaffefärgad tapet med en fondvägg med bruna blomsterslingor på vit botten, vita lister och ljusvaxat golv. Tror det kommer att bli kalasbra. Du kan inte ana vad jag längtar efter ett ljusare rum. Just nu känns rummet mest som en dunkel skrotvrå! När furusoffan och vitrinskåpet sedan vitmålas blir det "pricken över"...

Tänkte sätta in min ganska stora samling av glasvaser i vitrinskåpet. Just nu står de inne i tvättstugan vilket knappast är till någons glädje. Nä, fram med dem i ljuset. Och visst är det konstigt, hur många vaser man än har så har man aldrig en som riktigt passar buketten?!?

Ja, det blev åtminstone en del gjort igår. Bården är snart ett minne blott och Fresks fick sig ett besök. Målarfog och takfärg införskaffat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...